Bienvenidos a este blog de finalidad puramente didáctica. En él pretendo hacer un taller de escritura con mis alumnos/as de ESO y Bachiller del Colegio Sagrada Familia PJO de Valencia destinado a la mejora de su redacción, el fomento de su creatividad e imaginación y el gusto por la lectoescritura.
Estoy mezclando información de Internet y de los libros que tengo en casa para redactar las propuestas de trabajo. Si algún autor se siente molesto o no quiere que sus aportaciones estén presentes en este blog, sólo tiene que remitirme un correo y lo más pronto posible subsanaré la cuestión. Disfrutad de la lectura y de la práctica.

lunes, 23 de junio de 2014

Guanyadors del III Concurs de Relats Curts Històrics i de Viatges edició 2014

El passat dimecres, al marc de la XVI Setmana Cultural del nostre centre es lliuraren els galardons de la tercera edició del...

III Edició Any 2014

Cal dir que la participació enguany ha sigut major i la qualitat a poc a poc va en aument. Vull donar l'enhorabona a tots els alumnes participants pel seu esforç i treball que a ben segur, serà beneficiós per a la seua formació.

Foto: Todos los premiados de este año (falta Nuria). Enhorabuena

També vull donar les gràcies en especial als meus companys Mario F. Julián (professor de Socials d'ESO) i María Aragón (professora de Llengua Espanyola a Batxillerat) que han fet de jurats en aquesta edició per la seua colaboració desinteresada i les hores invertides en la lectura dels relats. Gràcies companys.

Els resultats són els següents:

CATEGORIA A (històrics i de viatges)


Segon Premi

PATRICK FERRER de 4t ESO A

amb el relat Cinco días en Vietnam, un relat ambientat a la guerra de Vietnam on es mostra amb un estil epistolar las penúries de la guerra.


Primer Premi

ÁRISA HORIE de 3r ESO A

amb el relat Memorias de Denisse, un relat ambientat al París ocupat pels nazis durant la Segona Guerra Mundial, amb una narració dels fets molt ben documentada i on s'enllaça una trista història d'amor. Amb un llenguatge molt treballat i uns personatges molt ben definits, aquest ha segut el relat guanyador entre més de 80 participants. I això té molt de mèrit. Enhorabona Àrisa.


Foto: Campeona y subcampeón del III concurso de relatos históricos del PJO en la categoria A
Àrisa i Patrick, guanyadors de la categoria A

CATEGORIA B 
(temàtica relacionada amb l'Holocaust jueu, amb motiu del projecte Arbeit Macht Frei)


Segon Premi (EX AEQUO)

MARÍA MORAGÓN de 1r de Batxillerat
NURIA VALLADOLID de 4t ESO B

María Moragón va guanyar aquest premi amb el relat titolat La alambrada del amor, un relat on es narra un triangle amorós entre un jueu, un oficial de les SS i una jueva. Els sentiments es desborden en aquest relat elaborat amb un llenguatge molt prosàic. Un fantàstic treball que estigué a un pas de guanyar el concurs.


Nuria Valladolid escrigué un relat titolat En la angustia del momento, pensé en ti, y no fui capaz de recordar tu voz. La poesia de la veu de Nuria com a narradora és un fet evident i el seu talent és indiscutible. Si continua escrivint Núria serà una grandíssima escriptora. Jo ja vos he avisat. Tal volta no ha guanyat el concrus pel fet de que la narració de Nuria tracta sobre una història d'amor ambientada a aquest moment històric, Un tema que ha estat tractat per molts participants en aquesta edició. Ara bè, és una delícia llegir la poesia de Nuria. Ja m'ho direu...


Foto: Las ganadoras de la categoría B del concurso de relatos históricos del PJO. Andrea campeona y Maria subcampeona junto con Nuria. Gran trabajo chicas
A l'esquerra María i a la dreta Andrea, que junt a Núria
que no volgué eixir a la foto, son les guanyadores de la categoria B

Primer Premi

ANDREA BARBERÁ de 1r de Batxillerat

amb el relat titolat ¿He sido yo? un molt original relat amb un sorpresiu gir al final que et deixa bocabadat. Un regal i una caixeta de soldadets de joguet marcaran el transcurs de la II Guerra Mundial. La clau del seu èxit ha estat en l'originalitat de la història, molt imaginativa i malgrat alguna errada als temps verbals, molt ben escrit, molt dinàmic. Una història que t'atrapa i que podria figurar en qualsevol antologia de relats que es publiquen huí en dia per ahí. Guanyadora indubtable del concurs per al jurat.

Enhorabona Andrea i no deixes d'escriure. El profe se troba molt orgullós d'haver-te "obligat" a escriure enguany, estava segur que faries molt bon paper al concurs. Tens molt de talent. Només has de deixar-lo eixir.

Foto: El jurado, el organizador y los premiados de la III edición del concurso de relatos históricos y de viajes del blog didáctico LA MAGIA DE LA HISTORIA. Gracias a Mario y María por ser jurados y a todos por participar. Y enhorabuena a los premiados
D'esquerra a dreta, Mario (jurat), María, Andrea, Árisa, Patrick i jo mateix.

Moltes gràcies de nou tothom i ens vegem a la IV edició. 
Enhorabona als premiats. 
Als pròxims dies publicarem els relats guanyadors al blog.
Espere que els gaudiu igual que ho hem fet nosaltres

No hay comentarios:

Publicar un comentario